maandag 5 december 2016

Duinlopers Yoga4Runners, zondagochtend 11 dec 2016


10 redenen waarom Yoga en Hardlopen elkaar stimuleren! 

1. Conditie
Zowel yoga als hardlopen houdt je conditie op peil. Hardlopen spreekt de zware inspanning aan, waarbij Yoga over het algemeen de rol van lagere inspanning vervult. Een afwisseling tussen zware en lichtere lichamelijke inspanning zorgt voor een perfecte balans in het dagelijkse leven.

2. Kracht
Zowel bij het doen van Yoga als bij Hardlopen wordt er gebruik gemaakt van spierspanning. Je bouwt spierkracht op. Doordat Yoga de spierkracht van vele verschillende spiergroepen aanspreekt, zul je hier tijdens het Hardlopen positieve voordelen van ervaren. Je zult minder snel blessures oplopen.

3. Flexibiliteit
De flexibiliteit neemt toe. Door Yoga wordt je flexibel, je spieren worden en langer en je gewrichten soepeler. Ook hier zul je tijdens het Hardlopen voordeel van ervaren; je bent minder blessuregevoelig.

4. Ontspanning
Na een zware inspanning is het goed om ontspanning toe te passen. Een yoga-ontspanningsoefening is perfect om na het Hardlopen het lichaam tot rust te laten komen.

5. Houding
Je houding wordt vaak beter. Yoga besteedt veel aandacht aan het hebben van een goede houding. Lengte in je wervelkolom, schouders laag en ontspannen. Hier zul je tijdens het Hardlopen ook de vruchten van plukken. Ook dit draagt bij aan blessurepreventie.

6. Ademhaling
Een goede, volledige ademhaling met Yoga zorgt voor een betere ademhaling tijdens het Hardlopen. Je bent tijdens het hardlopen geneigd gejaagd, oppervlakkig adem te halen. Door dieper door je neus in te ademen en de uitademing langer te maken, zul je meer rust ondervinden tijdens het Hardlopen.

7. Luisteren naar je lichaam
Yoga helpt je naar je lichaam te luisteren. Hardlopen kan gezien worden als een prestatiegerichte sport. In Yoga wordt juist benadrukt dat je niet hoeft te presteren of te forceren. Je leert juist naar je lichaam te luisteren. Ook dit zal je tijdens het hardlopen helpen ontdekken wat je lichaam nodig heeft. Je leert je grenzen beter kennen.

8. Balans
Balans tussen lichaam en geest. Mentaal en fysiek worden in verbinding met elkaar gebracht. Deze verbinding is essentieel van belang om optimaal te kunnen functioneren.

9. Tijd
Zowel Yoga als Hardlopen kun je doen wanneer het jou uitkomt, wanneer je lichaam of je geest er om vraagt.

10. Hier en nu
Bij Yoga en Hardlopen ben je bij uitstek in het hier en nu, in het moment. Dat geeft energie.

Zondagochtend 11 december a.s. organiseren wij een Duinlopers workshop Yoga4Runners. Onder leiding van yogadocente Esther N. neemt je mee in diverse yogahoudingen waarbij het accent vooral zal liggen op herstel en ontspanning van onze hardloopspieren in combinatie met aandacht voor onze adem.

Meer info: klik hier
Aanmelden: deduinlopers@gmail.com